Voor middelgrote en kleine bedrijven (mkb-bedrijven) is de mogelijkheid om snel, continu en kostenefficiënt te werken cruciaal in een snel veranderend digitaal klimaat. Legacy-technologieën zijn niet langer voldoende om innovatie te ondersteunen of om te voldoen aan de steeds hogere bedrijfseisen. Virtualisatie kan IT-omgevingen drastisch vereenvoudigen en het gebruik van de serverinfrastructuur maximaliseren. Daardoor wordt het eenvoudiger om nieuwe oplossingen te implementeren en te beheren en IT-resources te optimaliseren. Virtualisatietechnologieën helpen bedrijven hun workflows te transformeren, prestaties te verbeteren en hun servergebruik te optimaliseren, terwijl de operationele kosten drastisch worden verlaagd.

Gebruikmaken van een gevirtualiseerde omgeving
Voor veel mkb-bedrijven zijn legacy-systemen moeilijk te beheren en te ondersteunen, wat leidt tot ongeplande downtime, verspilde middelen en verloren inkomsten. Virtualisatieoplossingen zorgen voor een aanzienlijke toename van flexibiliteit en kostenbesparingen. Servervirtualisatie vervangt verouderde hardware, helpt de wildgroei van infrastructuur te verminderen, workloads te consolideren en de productiviteit op de werkplek te verhogen om downtime te elimineren.

Volgens een rapport uit 2016 van de Aberdeen Group streeft een meerderheid van mkb-bedrijven twee belangrijke strategieën tijdens de IT-virtualisatie na: gebruikmaking van servervirtualisatie (56%) en standaardiseren van hun besturingssystemen (35%). Bedrijven die gebruikmaken van deze benaderingen hebben 55% meer kans om applicaties sneller te installeren en te upgraden, 40% meer kans om een ​​grotere tevredenheid bij de eindgebruiker te garanderen en 20% meer kans om hogere kostenbesparing te realiseren.

Virtualisatieoplossingen van HPE kunnen op Windows Server, Microsoft server of ClearOS gebaseerd zijn. Het op Windows Server gebaseerde hulpmiddel is een geconvergeerd apparaat dat is ontworpen voor het uitvoeren van virtuele applicaties. Dit apparaat kan worden ingezet op virtuele Linux-/Windows-machines (VM’s) en kan virtuele of fysieke workloads uitvoeren, legacy-besturingssystemen en applicatie-VM’s uitvoeren en fysieke machines of VM’s beheren. 

HPE Small Business Solutions voor virtualisatie met Microsoft Hyper-V Server 2016 helpen bedrijven hun IT-prestaties te maximaliseren met een grotere flexibiliteit en efficiënte toewijzing van IT-middelen, en optimaliseren investeringen in hardware, software en onderhoud. Op Microsoft Server gebaseerde oplossingen zijn een integraal onderdeel voor het ondervangen van resourcebeperkingen door het uitvoeren van meer workloads op één server. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere besturingssystemen op één server worden geïnstalleerd om verschillende workloads aan te kunnen terwijl de IT minder complex wordt.

Het op ClearOS gebaseerde hulpmiddel is een geconvergeerd apparaat dat is ontworpen voor het uitvoeren van gevirtualiseerde applicaties. ClearOS is een opensource-besturingssysteem dat netwerkprestaties en applicatieservices van premium kwaliteit biedt. ClearOS-software van HPE werkt om alle IT-lagen te verenigen – van server, netwerk en gateway tot cloud. ClearOS wordt op een enkele HPE-server uitgevoerd en kan afzonderlijke netwerk- en hardwarecomponenten vervangen door meer dan 100 geïntegreerde applicaties. Dit vermindert de complexiteit van lokale technologie en stroomlijnt kritieke workloads. HPE ProLiant-servers met ClearOS-software bieden een eenvoudig, betaalbaar en gepersonaliseerd platform dat out-of-the-box geïnstalleerd kan worden. En met een eenvoudige webgebaseerde marktplaats voor applicaties kunnen mkb-bedrijven hun IT-omgevingen eenvoudig moderniseren en virtualiseren zonder te veel uit te moeten geven.

 

 

Voor op Windows Server gebaseerde en op ClearOS gebaseerde virtualisatie hebben bedrijven de keuze uit twee beheertools om het gebruik van servers op flexibele wijze te schalen en te vergroten. Met Hyper-V kunnen bedrijven een virtuele omgeving maken en beheren met behulp van virtualisatietechnologie die in de Windows Server is ingebouwd. Als alternatief is ClearVM een hybride cloudplatform voor virtueel beheer dat de implementatie en het onderhoud van ongelijksoortige servers vereenvoudigt.

Investeren in de juiste oplossingen
HPE ProLiant ML en DL Gen10-servers zijn ontworpen met eenvoud en aanpassingsvermogen in gedachten, waarbij prestaties, kostenbesparingen, veiligheid, flexibiliteit en beheer in evenwicht zijn, om bedrijfsgroei mogelijk te maken. HPE ProLiant ML-systemen zijn betrouwbaar en hebben de juiste capaciteit. Ze zijn ontworpen om een ​​gemakkelijke implementatie en veelzijdige prestaties, maar ook uitbreidingsmogelijkheden te garanderen zonder concessies. HPE ProLiant DL-systemen zijn in racks geoptimaliseerd, veerkrachtig en veelzijdig om workloads in verschillende datacenteromgevingen aan te kunnen.

Mkb-bedrijven kunnen investeren in de HPE-server die het best bij hun behoeften past:

Instapmodel: Het meest betaalbare en algemene platform voor eenvoudig beheer en een snelle implementatie, met geheugen en processorsnelheden op instapniveau.Performance model: Alle functies van servers op instapniveau voor middelgrote en kleine bedrijven, plus hogere geheugen- en processorsnelheden en extra opslagcapaciteit. Op oplossingen gebaseerd model: Alle functies van prestatieservers, plus hogere niveaus van geheugen- en processorsnelheden en oplossingsgerichte software voor gerichte workloads.

HPE biedt aanvullende diensten om de digitale transformatie nog eenvoudiger te maken. HPE Financial Services zijn ontworpen om bedrijven te helpen bij het vinden van nieuwe manieren om technologieën te verwerven, te gebruiken en aan te passen die nodig zijn voor hun digitale transformatie. Mkb-bedrijven profiteren van deze flexibele diensten door de mogelijkheid om voorspelbare abonnementsbetalingen te doen. En HPE Pointnext biedt bedrijven de mogelijkheid actief te zijn volgens een op consumptie gebaseerd model, waarbij alleen betaald wordt voor de middelen die ze verbruiken, waardoor ze enorme besparingen realiseren.

Bron: www.hpe.com