Van alle types geïntegreerde systemen zullen de Hyperconverged Integrated Systems (HCIS) ook dit jaar de grootste groei kennen. Dat blijkt uit een studie die Gartner in 2018 afnam. In diezelfde studie voorspelt het onderzoeksbureau dat de HCIS-markt die jaar een waarde van $6,3 miljard bereiken. Ten opzichte van vorig jaar is dat een groei van 45%. Tegen 2021 verwacht Gartner dat de HCIS-markt meer dan $10 miljard zal bedragen2.

Maar waarom is de HCIS-markt zo aantrekkelijk voor consumenten? Vanwaar die indrukwekkende cijfers? Klanten hebben een duidelijke wens om hun hybride IT-omgevingen te vereenvoudigen. Naast eenvoud bieden de nieuwste all-flash hyperconverged-systemen niet alleen lage kosten, maar ook hoge prestaties en lage latency voor een groot aantal bedrijfstoepassingen in sterk gevirtualiseerde omgevingen. Dat zijn voordelen die zowel voor de grote spelers als voor de de kleinste mkb’s haast onmisbaar zijn.

Snelheid, efficiëntie en eenvoud met HPE SimpliVity 

Ook HPE bouwde een portfolio uit dat een antwoord biedt op transformerende IT-omgevingen. Met de producten uit het HPE SimpliVity-portfolio zijn klanten en partners verzekerd van snelheid, efficiëntie en eenvoud. Het succes van het Hyperconverged systeem bleef niet onopgemerkt want de HPE SimpliVity Hyperconverged-oplossing werd erkend als leider in de Gartner Magic Quadrant voor Hyperconverged. HPE is daarmee zeer goed gepositioneerd aan het begin van de meerjarige marathon.

Snelle prestaties die het verschil maken
HPE SimpliVity verhoogt de beheersnelheid en productiviteit, waarbij klanten een toename van 81% aan beschikbare tijd vermelden om zich te concentreren op apps en nieuwe projecten die hun bedrijfsactiviteiten zullen versnellen, in tegenstelling tot de tijd die besteed wordt aan alledaagse IT-taken. Een goed voorbeeld van snelheidswinst is Red Bull Racing. Door HPE SimpliVity te gebruiken, behaalde het team een 4,5 keer zo hoge prestatiewinst ten opzichte van zijn verouderde systeem voor een app voor kritische analyse. Met de analysetool wordt nu in 2 minuten gedaan wat eerder 9 minuten duurde, wat snellere antwoorden oplevert. Red Bull Racing maakt nu betere, snellere beslissingen die op een racedag het verschil maken.

 

 

Gerichtere focus en betere TCO door efficiëntiewinsten
Met HPE-SimpliVity oplossingen transformeren klanten hun gevirtualiseerde omgevingen tot een private enterprise cloud met de snelheid, controle en besparingen die daarbij horen. Alle IT-infrastructuur wordt als het ware opgevangen in één bouwsteen. Het aantal datacenter apparaten neemt zo met 10:1 af.

Enorme efficiëntiewinsten dus, die ervoor zorgen dat er tijd en middelen vrijkomen voor de IT-afdeling om zich volledig te richten op applicatie-ontwikkeling en zakelijke resultaten. Het stimuleren van deze IT-efficiëntie verlaagt bovendien de kosten. De TCO zakt tot maar liefst 69%. Daarnaast kun je deze Hyperconverged-services met een Flex Capacity-‘pay as you grow’-model krijgen.

Hybrid IT vereenvoudigd
Als hyperconverged systeem is HPE Simplivity krachtig én compleet. Zowel het gebruik als de installatie is zeer eenvoudig, wat volledig aansluit bij de doelstelling van HPE om hybrid IT te vereenvoudigen.

Naast SimpliVity behoort ook Synergy tot het softwaregedefinieerde portfolio van HPE. Als aanvulling op het hypercongverged systeem biedt Synergy een Composable infrastructuurontwerp. Die gouden combinatie zorgt ervoor dat hybrid IT voor klanten nog sneller, efficiënter en eenvoudiger wordt.

Bron: www.hpe.com